Vita Örns fastighet Klyvaren 3 i Malmö nominerad till Stadsbyggnadspriset ”Gröna Lansen” 2018

10 september, 2018

Bild: Manne Widung

Malmö Stad delar årligen ut Stadsbyggnadspris för arkitektur och stadsbyggnad, samt Gröna Lansen-pris för hållbart byggande. De tre finalisterna för respektive pris presenteras på Stadsbyggandets dag den 14 september där det också kommer att tillkännages vilka av finalisterna som vinner.

Allmänheten och branschen har skickat in förslag till Stadsbyggnadsprisen. En jury bestående av politiker och tjänstemän i Malmö Stad och representanter från branschorganisationer har därefter gjort ett urval och tittat närmare på åtta olika projekt, som slutligen utmynnat i tre finalister till Stadsbyggnadspriset och tre till Gröna Lansen.

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil. Vid bedömning tittar juryn på projektets möjligheter för en klimatsmart livsstil, nytänkande, process samt påverkan och betydelse för staden.

Juryns motivering

”I Klyvaren tar man ansvar för projektets miljöbelastning under hela livstiden och gör det lätt för hyresgästerna att göra rätt. Genom att dra nytta av synergier mellan bostäder och kontor och att använda beprövad teknik på ett framtidsorienterat sätt, uppnår byggnaderna en mycket låg energiförbrukning. Energin som tillförs är förnyelsebar och som hyresgäst kan du påverka din förbrukning och belönas för din insats. Klyvaren visar ett stort engagemang och en stark vilja att inspirera andra”

Bild: Manne Widung

Klyvaren 3

Typ av projekt:                   Kontor, butiker och hyresbostadshus

Byggherre:                         Vita Örn AB

Arkitekt:                              Link Arkitektur

Färdigställt:                        2016/17

Fastighet:                           Klyvaren 3

Adress:                               Einar Hansens Esplanad 29-35, Västra hamnen, Malmö

” – Vi ser hållbarhet i ett helhetsbegrepp där även våra hyresgäster är inegrerade för att alla ska se de olika målen som självklara. Vår förhoppning är att även andra aktörer genom Klyvaren 3 ser vilka möjligheter som finns och använder det i sina egna projekt. Att vi nu uppmärksammas genom denna nominering är roligt och stimulerande för mig och mina medarbetare och ger drivkraft i kommande projekt”, säger Joakim Feldt, VD Vita Örn AB.

Bild: Link Arkitektur

 

För närmare information kontakta:

Joakim Feldt, VD Vita Örn AB, tel 0708-995959, mail joakim.feldt@vitaorn.se

För högupplösta bilder kontakta:

Joakim Feldt, VD Vita Örn AB, tel 0708-995959, mail joakim.feldt@vitaorn.se