Vita Örn i ny storaffär i Malmö

2 december, 2015

Som en del av ett omfattande nybyggnationsprojekt har Vita Örn AB träffat överenskommelse med Klövern AB om förvärv av ett bolag med en möjlig byggrätt om ca 28 000 kvm på kustnära mark i Limhamn, Malmö.

Vita Örn och Klövern har i och med förvärvet inlett ett samarbete som innebär att Vita Örn kommer att producera, äga och förvalta 225 hyresbostäder, färdiga för inflyttning år 2019. Det sammanlagda värdet på projektet uppgår till närmare en miljard kronor.

Vita Örn är ett fastighetsbolag i Malmö som specialiserat sig på långsiktigt ägande och förvaltande av klimatneutrala hyresfastigheter. Från att förvärva och förädla befintliga hyresfastigheter har Vita Örn övergått till att expandera främst genom nyproduktion.

Det är mycket glädjande att kunna offentliggöra den här affären, som kommer att befästa Vita Örns position som en miljösmart och spännande aktör i Malmö. Särskilt roligt är samarbetet med Klövern och möjligheten att i ett helt område, som de två kvarteren utgör, utveckla våra hållbarhetsmål ytterligare tillsammans med god arkitektur, säger Joakim Feldt, projektchef.

För planeringen och genomförandet av affären har Foyen Advokatfirma i Malmö samt MAQS i Stockholm anlitats. LINK arkitektur har anlitats för projekteringen.

 För mer information kontakta:
Joakim Feldt, Vita Örn, +46 708 995959, joakim.feldt@vitaorn.se