Nu är det nära…

4 juli, 2023

logga + namn

Den 1/8 hälsar vi personal och barn varmt välkomna till Småvisans Förskola på Lilla Varvsgatan 22 i Västra Hamnen.

Intresseanmälan är öppen på förskolans hemsida https://smavisansforskola.se/ansokning/.

bild1

Sommaren 2023 öppnar Småvisans Förskola

12 april, 2023

logga + namn

Sommaren 2023 öppnar Småvisans Förskola i Vita Örns lokaler på Lilla Varvsgatan 22 i Västra Hamnen. Förskolan är privatägd och finns sedan tidigare på Kirseberg. Förskolan har ett gott rykte med nöjda föräldrar och barn. Intresseanmälan är öppen på förskolans hemsida https://smavisansforskola.se/ansokning/.

drawing

Så ska den unika villan räddas

16 februari, 2023

Till sommaren åker byggplasten av. Då ska restaureringen av utsidan på den unika jugendvillan vara klar. Projektledare Joakim Feldt hoppas att det blir ett hotell.

– Det skulle skydda huset från att rivas, säger Joakim Feldt.

På Rosenholms allé 10 fortskrider renoveringen av den pampiga jugendvillan Florens 2. Huset ritades av arkitekt Oscar Hägg och var klart 1903. Det har tjänat som residens åt landshövdingen men även som Andreaskyrkans församlingshem.

Projektledare Joakim Feldt tror att huset är färdigt att avtäckas till sommaren. Efter det kommer det vara lite inredning och markarbete kvar att göra. Till jul ska hela huset vara klart. Sedan återstår det att se om det kommer bli ett hotell eller inte.

– Vi har fått ett positivt förhandsbesked. Nu ska det upp till samråd under försommaren och sedan ut på remiss. Jag tror att man kan ha ett beslut färdigt nån gång i höst, säger Joakim Feldt, projektledare.

Att det finns planer på att gör om villan till ett boutique hotell har rört upp känslor bland en del boende i området. Joakim Feldt håller inte med om argumenten som framförts om att det kommer bli stökigare på gatan. Dessutom skulle hotellverksamheten säkra den unika fastighetens fortlevnad.

– Om man ger huset ett syfte så kommer ingen komma på idén att riva det, säger Joakim Feldt och pekar ut mot de grannvillorna.

Intill den anrika villan finns flera nybyggda hus i mångmiljonklassen. Även något i tegel från 70-talet. Villan på Rosenholms allé 10 är en av få i sitt slag i området och innehar ett enormt kulturarv – menar Joakim Feldt.

Allt i huset renoveras med varsam hand. Joakim Feldt visar en av många fönsterkarmar som ska målas. Bild: Susanna Nygren

Joakim Feldt berättar att renoveringen innebär att fönstren kommer återfå sin duvblå färg som när huset byggdes. Även husets torn, som var angripet av skadedjuret husbock, restaureras och får en kopparbeläggning.

Dessutom kommer taket att återfå sitt smäckra och nätta utseende med ett skiffertak, vilket sannolikt också varit originalutförandet, berättar Joakim Feldt.

Han talar om projektet med kärlek och är vördnadsfull inför uppgiften.

– Det är ett ”once in a life time” projekt att få restaurera en så unik villa.

 

Texten är ett referat av Susanna Nygrens artikel i Skånska Dagbladet 5 februari 2023

Vita Örn hälsar Jafar med personal välkomna

18 oktober, 2022

Vita Örn hälsar Jafar med personal varmt välkomna till vårt fina kvarter på Limhamn.
De kommer att driva Waynes Coffee som ligger i hörnet Limhamnsvägen – Packhusgatan.

Är du sugen på en fika med gott kaffe, en frukost eller lunch? Då kan ett besök här rekommenderas.

Öppettider:
Måndag – fredag 07:30-19:00
Lördag – söndag 09:00-18:00

waynes

Lediga objekt hos Vita Örn

29 juli, 2022

flex

Trött på ditt hemmakontor? På Vita Örns lyxiga kontorshotell i Västra Hamnen  finns fasta kontorsplatser att hyra. Allt ingår och lite till…

Läs mer om Pir29 Coworking

 

 

 

 

 

 

 

Vita Örn välkomnar en ukrainsk barnfamilj

22 april, 2022

Vi har fått glädjen att i samarbete med Swedes for Ukraine hjälpa en familj som har flytt kriget i Ukraina. De kommer under en period att få låna vår övernattningslägenhet på Limhamns Sjöstad. Det är därför inte möjligt att boka denna för tillfället.

pexels kostiantyn stupak

 

Uret 8 byter ägare

8 april, 2021

Bästa hyresgäster

Vita Örn har ägt och förvaltat Uret 8 sedan nästan 20 år. Resan har varit trevlig och har gjort fastigheten med sin renoverade fasad och gård tillsammans med återuppbyggt torn och balkonger till områdets verkliga pärla.

Som allt gott så har detta nu kommit till sitt slut. Vita Örn behöver, i ett led av fortsatt utveckling och byggande av nya hållbara och vackra fastigheter med själva boendekvalitén i centrum, avyttra sina redan färdiga fastigheter och nu har turen kommit till Uret 8.

Fastighetsbolaget Willhem har tagit över ägande och förvaltning av fastigheten from 1 april 2021. Bolaget är ett större välrenommerat fastighetsbolag och Vita Örn kommer att se till att övergången går så smidigt som möjligt.

Rent praktiskt så behöver ni hyresgäster inte göra någonting, alla avtal etc gäller som tidigare och utställda hyresavier ska betalas tills vidare.

Vi tackar er för denna tid och vill samtidigt önska er en fin vår!
Joakim Feldt VD med personal

 

 
 
 
 
 
 

Bygget i Limhamns sjöstad nu i mål!

8 mars, 2021

Det första kvarteret av två, Gjuteriet 23 stod färdigt 2019. Byggandet av avslutande kvarteret, Gjutformen 2 är nu också färdigställt och fullt uthyrt. 

gjuteriet

Gjuteriet 2

Här erbjuds allt från välplanerade 1:or till stora exklusiva 5:or med öppen spis, centraldammsugare och stora balkonger/terrasser. Alla har exklusiv genomtänkt design med ekgolv och keramiska plattor samt hög standard i kök och badrum. Vidare finns tillgång till gym, bil och cykelpool samt behagliga utomhusmiljöer. I bottenplan byggs trevliga verksamheter såsom café, närbutik, gym och en italiensk restaurang.

 
 
 
 

Vi hälsar nya hyresgäster i Gjuteriet varmt välkomna!

Nu är etapp ett och två i vårt nya fina kvarter Gjuteriet i Limhamns Sjöstad inflyttade. Efter flera års planering och byggande känns det väldigt roligt att se hur vår nya fastighet får liv. Vi har skapat ett levande kvarter som det ska kännas varmt att komma hem till.

Under mars månad färdigställer vi tredje och sista etappen. Därmed blir den vackra innergården och garaget tillgängliga och kvarteret kan blomma ut i sin fulla prakt.

gården

Bostadssafari på Limhamn

14 september, 2020

Bostadssafari A3

Vita Örn håller hållbarhetsfanan högt i Limhamn

26 augusti, 2020

Privatägda fastighetsbolaget Vita Örn har en uttalad hållbarhetsstrategi. Genom att använda teknik på ett okonventionellt vis och tänka på helheten har de blivit prisade med Gröna Lansen av Malmö stad de två senaste åren. Läs mer om hur bilhissar i garaget hänger ihop med grönytor på gården.

 

Läs hela artikeln här!

Öppna Möllan 5/9

25 augusti, 2020

En heldag av öppna innergårdar 

Vill ni hyresgäster på Tjäderhönan och Uret arrangera en loppis, ha ett café eller göra något annat på er gård? Prata ihop er och anmäla er i länken på facebook-eventet, eller på alltatalla.se/oppnamollan 

Glad påsk

9 april, 2020

Vita Örn önskar Glad Påsk!

Under påskhelgen kommer vi vara något begränsade att kunna svara på telefon och mail. Vi hör av oss så fort vi kan. Vid akuta fall kontakta Örestads Bevakning.

Elens dag

23 januari, 2020

Torsdag 23 januari är det elens dag. Då det finns mycket ni kan göra för att påverka er elförbrukning ger vi några enkla tips på hur ni kan minska elförbrukningen: 

Byt glödlampor mot lågenergilampor, eller LED-lampor
Sänka inomhustemperaturen 1-2 grader
Släck lampor när du lämnar ett rum 
Se till att elektroniken inte står stand-by
Se till att dörrar för kyl och frys sluter tätt

Gjutformen 2 växer fram

14 januari, 2020

Gjutformen 2 vid Limhamn sjöstad växer fram, boka din lägenhet redan idag på vitaorn.se 

Här erbjuds allt från välplanerade 1:or till stora exklusiva 5:or med öppen spis, centraldammsugare och stora balkonger/terrasser. Alla har exklusiv genomtänkt design med ekgolv och keramiska plattor samt hög standard i kök och badrum. Vidare finns tillgång till gym, bil och cykelpool samt behagliga utomhusmiljöer. I bottenplan byggs trevliga verksamheter såsom café, närbutik, gym och en italiensk restaurang.
Inflyttning dec 2020 – mars 2021. 

 

Här är din ko!

11 december, 2019

I år har vi valt att som julgåva till er hyresgäster köpa en ko till varje fastighet. Dessa kor kommer via Barnmissionen delas ut till familjer med stort behov. En ko är en tillgång som ger avkastning genom både mjölk och kalvar att sälja vilket ger möjligheter till skolgång för deras barn samt andra förnödenheter och mediciner vilket förändrar en familjs hela livssituation.

Har du en fungerande brandvarnare?

2 december, 2019

Glöm inte släcka dina adventsljus. Ett bra skydd om olyckan skulle vara framme är en fungerande brandvarnare.
Passa därför på så här i början på jul att testa din brandvarnare och ta sedan för vana att göra detta regelbundet!

 

Vita Örn sponsrar Giving People

20 november, 2019

Vita Örn sponsrar Giving People, vilka hjälper familjer i Malmö med matkassar, varmare kläder och andra viktiga förnödenheter som behövs för att klara av vardagen.

Giving People gör även en extra insats nu till jul, där de även hjälper utsatta barn med både julklappar och julmat.

Vita Örn hälsar en ny hyresgäst välkommen

11 september, 2019

Vi hälsar vår nya hyresgäst Direkten välkommen till vårt fina kvarter på Limhamns Sjöstad! Kika in och se vad de erbjuder och passa på att hälsa på Ferhad med personal.

De håller öppet måndag-fre 08:00-21:00 och lördag-söndag 09:00-21:00.

Vita Örn vann Stadsbyggnadspriset ”Gröna Lansen” 2019

6 september, 2019

Vita Örn vann Stadsbyggnadspriset ”Gröna Lansen” 2019 med sin fastighet
Kv Gjuteriet 23 i Malmö

Malmö stad delar årligen ut Stadsbyggnadspris för
arkitektur och stadsbyggnad samt Gröna Lansen-pris för hållbart byggande. De tre finalisterna för respektive pris presenterades idag på Stadsbyggandets dag där Vita Örn för andra året i rad tog hem ”Gröna lansen”.

Allmänheten och branschen har skickat in förslag till Stadsbyggnadsprisen. En jury bestående av politiker och tjänstemän i Malmö stad och representanter från branschorganisationer har därefter gjort ett urval och tittat närmare på ett urval av projekt, som slutligen utmynnat i tre finalister till Stadsbyggnadspriset och tre till Gröna Lansen.  

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil. Vid bedömning tittar juryn på projektets möjligheter för en klimatsmart livsstil, nytänkande, process samt påverkan och betydelse för staden.

Juryns motivering till Kv Gjuteriet 23

”Med teknikintresse som röd tråd blir energieffektivitet en tävling som alla kan vinna! Husets välisolerade konstruktion i kombination med värmeåtervinning från luften ger ett mycket lågt energibehov, samtidigt som individuella val sätter den egna komforten i centrum. Här uppmuntras det hållbara resandet med gemensam pool för såväl cykel som bil och att fixa cykeln går enkelt i servicerummet. Dagvattnet tas om hand både ovan och under jord och gårdens utformning inbjuder till gröna möten mellan de boende.”


Typ av projekt: Nybyggnad av flerbostadshus
Byggherre: Vita ÖrnArkitekt: Fojab
Färdigställt: 2019
Fastighet: Gjuteriet 23
Adress: Gjutformsgatan 4-8, Packhusgatan 3

– Vi ser hållbarhet i ett helhetsgrepp där även våra hyresgäster är integrerade för att alla ska se de olika målen som självklara och få en fördel. Vår förhoppning är att även andra aktörer genom kv Gjuteriet 23 ser vilka möjligheter som finns och använder det i sina egna projekt. Att Vita Örn nu uppmärksammas även detta år med detta pris är roligt och stimulerande för mig och mina medarbetare och ger stimulans och drivkraft i kommande projekt, säger Joakim Feldt, VD Vita Örn AB.

Vita Örn lyfter miljöarbetet ytterligare ett steg

21 augusti, 2019

Malmö Stads Stadsbyggnadspris för hållbarhet ”Gröna Lansen” tilldelades Vita Örns fastighet Klyvaren 3 förra året och en annan fastighet, Gjuteriet 23, är finalist i år. Nu tar Vita Örn ytterligare ett steg mot än mer hållbar fastighetsförvaltning genom att se till att även finansieringen av fastigheterna sker på ett hållbart sätt.

 

Nu får vi nya skyltar till vårt fina Pir29 Coworking.

16 augusti, 2019

Det blir mysigt med nya skyltar när höstmörkret närmar sig!

Behöver någon en plats på Malmös finaste Coworking finns ett rum och
några platser kvar i öppen miljö – ring Anna på 076-635 09 07

Läs mer om Pir29  Coworking

Välbesökt sommar Afterwork

15 juli, 2019

Välbesökt sommar Afterwork på nyöppnade restaurang Little Italy, Gjutformsgatan 8 i Limhamns Sjöstad. Fastighetsbolaget Vita Örn bjöd alla sina hyresgäster i kvarteret på pizza för att fira det färdiga kvarteret och att semester hägrar!

 

Byggandet fortsätter på Limhamns Sjöstad

8 juni, 2019

Alla hyresgäster har nu flyttat in i kvarteret Gjuteriet, den första etappen av två, på Limhamns Sjöstad. Byggandet av kvarteret Gjutformen, som är etapp två, är redan i full gång och inflyttning här kommer att påbörjas under våren 2020.

Se ett filmklipp från Wästbygg på projekten

Här erbjuds allt från mindre och välplanerade 1:or till stora exklusiva 5:or med öppen spis och stora balkonger/terrasser. Alla med genomtänkt design med ekgolv eller keramiska plattor samt hög standard i kök och badrum. Vidare finns tillgång till gym, bil och cykelpool samt behagliga utomhusmiljöer. I bottenplan planeras trevliga verksamheter såsom café, närbutik, gym och pizzeria.

Klicka här för att komma till projektsidan!